Happy New Year!

Happy New Year All! 2019 is going to be a good one, so get ready! Five days in and some of my resolutions are humming along, while others are let’s say, more challenging. I have committed to writing in the Five Minute Journal I received for Christmas and I love the concept of starting the day with an intentional plan (even if it veers off course at times) and then revisiting the Journal at the end of the day to review how the day went.  It’s amazing how that simple act can create focus and remind you how lucky you are #grateful! If you are interested, you can find your own here.

Also….

I love this because it is so easy to fall back on “not enough time” as the reason, ahem, excuse for why things are not moving forward. Been there! So part of creating all the new resolutions is figuring out HOW they will happen so you don’t beat yourself up when you haven’t adequately planned for them. I am working on this so thought I would share because you know, strength in numbers (insert high five here:)

This year has started with a bang, with several fun design projects off and running. First, we decided that because hubby’s office was closed over the holiday for ten days, and we were going to actually be in town during that time, we would do a major renovation of the waiting room. I have mentioned before how much I love the character of this 1800s building and as such, the plantation windows needed a design concept to ensure they would be the stars of the room. To do so, the drop ceiling was removed and the ceiling was raised over two feet!!!  A coffered ceiling, new lighting and the addition of a fireplace will compliment the windows and totally change the overall scale of the room. I cannot wait to see the final result!!! Right now it is steadily coming together weekend warrior style, with the painter coming to work her magic at the end of the month. Until then, here is a sneak peek of the ceiling going in:

coffered ceiling

I also had the pleasure of creating a playroom/study space for two adorable young boys. The playroom is located off both the living room and kitchen, so the goal was clean sight lines and plenty of storage for all their favorite toys and games.

playroom before

We wanted to keep the existing art table and added four chairs for when friends come to play, along with an easy to clean polyproplene rug to define the space.

playroom with art table and desks

Individual desk spaces were established with clipboards to create personal art galleries that could be changed out easily. Also, photos were chosen for each child and placed under the acrylic desk pad to further personalize the spaces.

playroom with art table and desks

I am looking forward to sharing with you the waiting room progress, along with some design boards I am creating for E-clients. Hope you all had a wonderful holiday and are looking forward to a fabulous 2019!

Best,

Kelly

 

Continue Reading

I made it!!! Week 6 of the One Room Challenge! It’s reveal time!

Hi All!  I made it to week 6 of the One Room Challenge and am happy to report the office makeover is complete!  I cannot wait to show you the transformation.  Admittedly the before was sad…really sad.  How could we have possibly lived with it like this for soooo long?  It was just one of those cases where life was too busy and I never had time to tackle the project… but then enter the One Room Challenge… and a deadline… and I was off and running and getting.things.done!  I am so elated to have this one crossed off the To Do List, but more importantly my hubby, who spends mucho time in this office, is happy with the result.

The challenge in this room that unfortunately could not be changed (due to time, logistics and budget) was its size.  It is a small room, 9 x 6,  that had to continue being used during this entire process.  That meant working diligently on the weekends and moving things in and out so it could be a “functioning” office during the week.

Let me remind you of the before…eeeeeek a dark cluttered space with old ceiling tiles, dark trim and paneling, and “it had seen better days” wallpaper:

before, office makeover
BEFORE
Sara Langley Designs| gray office with dark gray focal wall
AFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The room feels so much larger now with no lower paneling, light gray walls, and a fresh white trim and ceiling:

Sara Langley Designs | gray office interior
AFTER

 

IMG_7974
BEFORE

and I am so excited with how the focal wall turned out, the perfect backdrop for the compass:

Sara Langley Designs|panel focal wall, millwork, gray accent
AFTER

and another view before:IMG_7973

and from a similar angle after:

Sara Langley Designs |gray office interior, red console

I am so happy that I was able to finesse two desks into the space.  They look great and will make the room much more user friendly.  I held my breath when we brought them in because I forgot to account for the depth of the new focal wall when measuring how much space I had but thankfully they fit seamlessly…almost like I planned it that way- phew!

Sara Langley Designs |two office desks, mid century chairs, gray office

So here is hubby’s new view, and I suppose, as an extension of this office makeover, some landscaping outside the office windows is overdue as well.

DSC_0019

Thank you to everyone who has been following along on this crazy adventure of mine.  You can view the  other completed projects of both featured and guest designers here.  Thank you to Linda at the One Room Challenge for creating this wonderful setting to inspire us to get things done!

Best,

Kelly

ORC-Gold-250w

Continue Reading